Film Fest Gent nomineert gelauwerde componisten voor World Soundtrack Awards

© Belga

De organisatoren van Film Fest Gent, het Gentse internationaal filmfestival dat dit jaar plaatsvindt van 10 tot 20 oktober, hebben dinsdag de genomineerde filmmuziek voor de World Soundtrack Awards voorgesteld, de jaarlijkse filmmuziekprijzen die het festival sinds 2001 uitreikt.

De lijst genomineerden voor de World Soundtrack Awards bevat dit jaar een Oscarwinnaar en ook enkele Oscargenomineerden. ‘De nominaties van dit jaar weerspiegelen hoe ongelooflijk breed de waaier van stijl en talent is van de hedendaagse partituren voor film en series’, zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher van Film Fest Gent.

De nominaties zijn in 3 categorieën onderverdeeld, met in de reeks ‘Beste Film Componist’ de Amerikaanse Oscarwinnaar Justin Hurwitz, die de muziek schreef voor de musical ‘La La Land’. Hij neemt het op tegen de Britse Oscargenomineerde Mica Levi, die de muziek voor het politieke drama ‘Jackie’ componeerde, en de Amerikaan Nicholas Britell, die de muziek schreef voor de film ‘Moonlight’ en daarvoor ook een Oscarnominatie in de wacht sleepte. In dezelfde categorie zijn ook de Amerikaanse componist Dustin O’Halloran van het biografisch drama ‘Lion’ en de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson van de science-fictionfilm ‘Arrival’ genomineerd.

In de televisiecategorie zijn opkomende namen te vinden van populaire series als het Amerikaanse duo Kyle Dixon en Michael Stein van de Netflix-serie ‘Stranger Things’ en de Duitse filmcomponist Ramin Djawadi van de HBO-serie ‘Westworld’. Zij krijgen concurrentie van de Britse componist Rupert Gregson-Williams, die de muziek schreef bij de historische dramaserie ‘The Crown’. Verder zijn ook de Amerikaan Dave Porter van de Netflix-serie ‘Better Call Saul’ genomineerd en de Amerikaanse Mac Quayle die de muziek heeft verzorgd van de Netflix-serie ‘Mr. Robot’.

Er zijn ook 5 kandidaten geselecteerd in de categorie ‘Beste Originele Song geschreven voor een Film’. ‘Can’t Stop the Feeling’ van Justin Timberlake, het nummer dat gebruikt werd in de animatiefilm ‘Trolls’, het nummer ‘City of Stars’ van Justin Hurwitz uit ‘La La Land’, ‘How Far I’ll Go’ van Lin-Manuel Miranda uit de animatiefilm ‘Moana’, ‘Never Give Up’ van Sia Furler en Greg Kurstin uit ‘Lion’ en het nummer ‘Runnin’ van Pharrell Williams, geschreven voor de Amerikaanse biografie ‘Hidden Figures’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content