Fietsers krijgen concerttickets Bent Van Looy in AB aan halve prijs

Wie op 17 oktober per fiets naar het concert van Bent Van Looy in de Brusselse Ancienne Belgique afzakt, krijgt een ticket voor de helft van de prijs.

Wie in het najaar naar de Brusselse AB fietst voor het concert van Bent Van Looy, betaalt maar de helft van de ticketprijs. Het opmerkelijke initiatief van de concertzaal en Brussels staatssecretaris van Mobiliteit Bruno De Lille (Groen) moet aantonen dat de fiets een handig vervoermiddel is voor een avondje stappen.

Weinig mensen nemen in de hoofdstad de fiets om ’s avonds op stap te gaan. Een concertticket aan de helft van de prijs moet de muziekliefhebbers aanzetten om met de fiets naar de AB te komen. “We stimuleren onze bezoekers al jaren om zo weinig mogelijk met de auto naar onze concerten te komen”, zegt algemeen directeur Dirk De Clippeleir. We promoten actief het gebruik van openbaar vervoer, maar uiteraard is de fiets nóg makkelijker voor mensen in en rond Brussel.”

Brussels staatssecretaris van Mobiliteit Bruno De Lille is zelf een fervent fietser: “Je weet wanneer je vertrekt en je weet wanneer je aankomt. En je verliest geen tijd met een parkeerplaats te zoeken of te wachten op de volgende bus.”

Ook Bent Van Looy steunt de actie die fietsers voor de helft van de prijs naar zijn concert laat komen. “Fietsen is voor mij een makkelijke manier om me te verplaatsen in de stad. Of het nu Antwerpen, Parijs of Los Angeles is, overal fiets ik”, aldus de zanger.

De actie loopt vanaf 12 juni tot en met 31 augustus. Tickets zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Meer info op de website van Ancienne Belgique. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content