Vier meldingen van ongewenst gedrag op Werchter, ook andere festivals organiseren meldpunten

© Getty

Er zijn op de afgelopen editie van Rock Werchter vier meldingen geweest van ongewenst gedrag. De Gentse Feesten en Tomorrowland richten hulppunten in voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag.

Twee jaar zette corona een rem op onze zomer, maar dit jaar zijn alle festivals weer van de partij.
Meer dan ooit wordt er aandacht besteed aan ongewenst of grensoverschrijdend gedrag. Heel wat festivals zorgen dan ook voor een meldpunt voor de festivalgangers. Op Werchter resulteerde dit in vier meldingen van ongewenst gedrag. “De personen die de melding maakten, kregen de nodige psychische bijstand en hadden de mogelijkheid om ter plaatse klacht neer te leggen bij de politie”, vertelt Nele Bigaré, persverantwoordelijke van Werchter.

Gentse Feesten en Tomorrowland

Vrijdag 15 juli beginnen de Gentse Feesten én is ook de start van het eerste weekend van Tomorrowland. “Op de Gentse Feesten zullen mensen terecht kunnen in de chalet voor alles wat met grensoverschrijdend gedrag te maken heeft”, klinkt het bij Joachim Boderé van het Zorgcentrum na Seksueel Geweld.

Ook Tomorrowland waakt erover dat slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag meteen gehoord én geholpen worden. “Al onze medewerkers dragen een ‘Happy To Help You’badge en zijn heel aanspreekbaar”, vertelt Debby Wilmsen, woordvoerder van Tomorrowland. “We drukken ook elke festivalganger op het hart: vraag meteen hulp als je dat nodig hebt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content