Feesteditie Gent Jazz Festival vandaag van start

Het Gent Jazz Festival geeft vanavond de aftrap van zijn tienjarig feest met saxofonist Sonny Rollins. De afgewerkte binnentuin van de Bijlokesite vormt het decor voor twee lange weekends jazzplezier.

Het Gent Jazz Festival geeft vanavond de aftrap van zijn tienjarig feest met saxofonist Sonny Rollins. De afgewerkte binnentuin van de Bijlokesite vormt het decor voor twee lange weekends jazzplezier, tot die de Gentse Feesten inluiden.

Behalve voor de “special night” met B.B. King, op zaterdag 9 juli, zijn er nog voor elke festivalavond voorverkooptickets beschikbaar. En aan de kassa zullen nog tickets beschikbaar zijn voor de last-minutebeslissers.

Van het aangekondige programma met bijna dertig groepen op acht festivaldagen, haakte voorlopig niemand af. Sonny Rollins, vanavond aan zet, is een levende legende die nog altijd fantastisch speelt. ‘De hoop en de strijd van zwarten voor gelijke rechten, die in zijn muziek terug te vinden is, ligt me nauw aan het hart’, aldus organisator Bertrand Flamang.

Gent Jazz sluit op zondag 17 juli af met Daniel Lanois, die vorig jaar door een motorongeval moest afhaken. Lanois speelt er samen met de Gentse Trixie Whitley. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content