Federale regering schenkt Music for Life 100.000 euro

© Belga

De federale regering heeft 100.000 euro geschonken aan Music for Life, de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel.

Daarvan gaat de helft naar S.O.S. Kinderdorpen en de andere helft naar Plan België. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zakte daarvoor zelf af naar De Schorre in Boom.

“Studio Brussel laat met ‘De Warmste Week‘ opnieuw een warme golf door Vlaanderen gaan”, aldus De Croo. “Overal zetten mensen acties op voor het goede doel. De federale regering vindt het belangrijk om het engagement van al deze mensen te ondersteunen en trekt daarom 100.000 euro uit voor Music For Life. Dat bedrag verdelen we over twee goede doelen: twee vzw’s die inzetten op de bescherming van de meest kwetsbare kinderen in het Zuiden. Kinderen die vaak geen thuis meer hebben en aan hun lot zijn overgelaten. Die kinderen een echte toekomst geven, daar willen we ons steentje toe bijdragen.”

Vlaams minister-president Geert Bourgeois bracht eveneens een bezoekje aan Music for Life in Boom. Hij had geen cheque bij, maar wilde de actie wel een warm hart toedragen. “Ik ben onder de indruk van de warmte die de mensen hier uitstralen”, zei Bourgeois. “Men zegt soms dat we in een kille, koude samenleving leven. Ik denk dat Music for Life het omgekeerde bewijst.”

Behalve de 100.000 euro voor Music for Life trok de federale regering ook 100.000 euro uit voor Viva For Life op RTBF. Aan Franstalige kant zal dat geld gebruikt worden voor projecten om kinderarmoede te bestrijden.

Studio Brussel meldde dinsdag ook nog dat elf Limburgse koks, zestig bedrijven en meer dan honderd vrijwilligers, in het kader van Music for Life, met een sterrendiner voor 550 genodigden uit de bedrijfswereld een recordbedrag van 180.000 euro opgehaald hebben. Het is het grootste bedrag dat ooit door een actie werd opgehaald in de geschiedenis van Music for Life. Dat geld gaat naar de projecten van de vzw Een Hart voor Limburg, projecten die in het teken staan van maatschappelijk kwetsbare kinderen in Limburg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content