Fans betalen amper 12 euro voor concert van Prince

© Reuters

Prince reist door Groot-Brittannië met zijn ‘Hit and run’-tour en trakteerde het publiek in de Londense Shepherd’s Bush Empire op een concert voor slechts £10 (zo’n 12 euro) per ticket.

Prince reist door Groot-Brittannië met zijn ‘Hit and run’-tour en trakteerde het publiek in de Londense Shepherd’s Bush Empire op een concert voor slechts £10 (zo’n 12 euro) per ticket.

Fans betaalden aan de kassa’s van de Londense Shepherd’s Bush Empire slechts 12 euro per ticket voor een concert van Prince. Het publiek mocht zo voor een prikje genieten van een tweeëneenhalf uur durend concert.

Prince en 3rd Eye Girl speelden die avond bijna 40 nummers. Een verzameling van hits, covers en nieuwe nummers van het album ‘Plectrum Electrum’.

Het verrassingsconcert werd diezelfde dag pas net voor de middag aangekondigd op BBC 6Music. Sommige fans stonden zeven uur in de rij aan te schuiven voor kaartjes die volgens geruchten tot zo’n £70 (84 euro) zouden kosten.

‘Dat is wat ik als kind voor concerten betaalde’

Aan de kassa gekomen, betaalden de geduldige fans uiteindelijk een luttele 12 euro. Tijdens het concert zei Prince, bijgestaan door een oorverdovend applaus: “Dat is leuk. Dat is wat we betaalden om naar concerten te gaan toen ik nog een kind was”, schrijft NME.

Het publiek werd ook nog gevraagd geen gsm’s of tablets te gebruiken tijdens het concert. Recent dreigde de superster nog met een rechtszaak tegen fans die filmpjes van zijn concerten online hadden gezet.

Ook een aantal beroemdheden hadden een plaatsje kunnen bemachtigen. Model Cara Delevingne en BBC-radioster Nick Grimshaw waren enkele van de gelukkigen die mee konden genieten van Princes beroemde gitaarsolo’s.

Prince onthulde op BBC 6Music nog een aantal andere concertzalen die hij tijdens zijn tournee zal aandoen: onder andere Ronnie Scott’s en Bag O’Nails in Soho. Op de vraag hoe lang hij nog in Londen zou blijven, antwoordde de ster NME: “We blijven hier tot de mensen ons niet meer willen horen.”

Tickets voor de volgende shows van de tour zullen weer aan een redelijke prijs van om en bij de 12 euro worden verkocht. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content