Familie Prince sleept arts die pijnstillers voorschreef voor de rechtbank

© REUTERS

Nabestaanden van de in april 2016 overleden Amerikaanse rockster Prince slepen de dokter voor de rechter die hem enkele dagen voor zijn dood pijnstillers had voorgeschreven.

De nabestaanden van Prince verwijten dokter Michael Schulenberg dat hij de pillenverslaving van de rockster niet ten gronde behandelde, zo schrijft ABC News. ‘Hij liet na de herkenbare verslaving van Prince aan pijnstillers te evalueren en vast te stellen, en Prince ervoor te behandelen, en hij liet na de nodige stappen te ondernemen om de voorzienbare fatale afloop van die verslaving te voorkomen’, luidt het in de aanklacht. Daardoor heeft de arts volgens de nabestaanden ‘een belangrijke rol’ gespeeld in de uiteindelijk dood van Prince.

De zanger van ‘Purple Rain’ overleed op 21 april 2016 in Minneapolis door een overdosis fentanyl die hij per vergissing had ingenomen. Hij was 57 jaar.

Een advocaat van de doker noemt de aanklacht ongegrond. In april liet de Amerikaanse justitie weten dat er niemand strafrechtelijk vervolgd zou worden voor de dood van Prince, door een gebrek aan bewijzen. Dokter Michael Schulenberg had eerder wel aanvaard een minnelijke schikking van 30.000 dollar te betalen. Hij had immers het voorschrift voor Prince op naam van iemand anders gezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content