Faces-reünie met Mick Hucknall

De legendarische Britse band The Faces gaat weer optreden, maar zonder frontman Rod Stewart. Die wordt vervangen door Mick Hucknall van Simply Red.

De bekende Britse band The Faces gaat een reünietournee ondernemen. Weliswaar zonder frontman Rod Stewart, die wordt vervangen door Mick Hucknall van Simply Red. Dat heeft de legendarische groep op zijn website aangekondigd.

De band wordt ook bijgestaan door Sex Pistols-bassist Glenn Matlock, die de overleden Ronnie Lane moet vervangen. En volgens het Franse persbureau AFP zou ook Slash, ex-gitarist van Guns N’ Roses, aangezocht zijn om The Faces muzikaal te assisteren.

Het eerste reünieconcert vindt plaats op 13 augustus in Engeland en vanaf januari 2011 gaan The Faces op tournee. De band bevat nog drie originele groepsleden: gitarist Ronnie Wood (later lid van de Rolling Stones), drummer Kenney Jones (verving ook Keith Moon bij The Who) en toetsenist Ian MacLagan. Mick Hucknall, die eind dit jaar stopt met Simply Red, heeft al met de band gerepeteerd. Rod Stewart, de originele frontman van The Faces, heeft een te drukke agenda en kon zich niet vrijmaken voor de reünie. Dat vertelde Ronnie Wood aan de BBC.

The Faces werd opgericht nadat Steve Marriott in 1969 de band The Small Faces verliet om zich op zijn eigen project Humble Pie te concentreren. Daarop zochten de drie resterende leden zanger Rod Stewart en gitarist Ronnie Wood aan om de band te vervoegen. Al snel echter werd de band overschaduwd door het solosucces van frontman Rod Stewart en in 1975 besloot het Britse kwintet ermee te stoppen.

The Faces spelen Maggie May in Top of the Pops (1971):

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content