Exclusieve stream: vijf tracks uit het nieuwe album van Rumer

Anderhalf jaar na haar debuut ‘Seasons of my Soul’ laat de Britse Rumer nieuw materiaal op haar fans los. Stream nu exclusief op knackfocus.be vijf nummers van de nieuwe plaat ‘Boys Don’t Cry’.

‘Boys Don’t Cry’ is geen nieuw album met eigen songs. Het is een verzameling covers van mannelijke songschrijvers uit de jaren zeventig, waaronder Isaac Hayes, Neil Young en Hall & Oates. Rumer (32, echte naam Sarah Joyce) koos niet voor de voor de hand liggende hits van deze artiesten, wel voor de bijna vergeten parels waarmee ze opgroeide. Soul, folk en pop op Rumers intussen gekende wijze, met zoals altijd die zachte stem, haast genetisch gemanipuleerd naar het geluid van Karen Carpenter, als grootste troef.

Rumer is wel bezig met geheel eigen materiaal. De werktitel van het volgende album is ‘Into Colour’, maar voor de zomer van 2013 moeten we dat niet verwachten. Omdat Rumer haar fans niet zo lang wou laten wachten op nieuw werk, is er dus deze verzameling covers. ‘Boys Don’t Cry’ komt uit op 23 mei.

De eerste single is ‘P.F. Sloan’ van Jimmy Webb, volgens Rumer een song die het hele album samenvat. Het nummer gaat over de grote songschrijvers, vergeten of opzijgeschoven door de commercieel gedreven muziekindustrie.

Van Rumer mag gezegd worden dat ze een laatbloeier is. Pas op haar 31ste verschijnt haar debuutplaat, na tien jaar zorgvuldig songs schrijven en spelen in kleine bandjes. ‘Seasons of my Soul’ was een schot in de roos. Het leverde haar twee nominaties op voor de Brit Awards, waarvan ze er een verzilverde (beste alternatieve act). Gesteund door muzikale korifeeën als Jools Holland, Elton John en producer Burt Bacharach ging het voor Rumer van obscure Londense clubs naar de grootste Britse hallen. Ook over de grote plas is ‘Seasons of my Soul’ nu een succesverhaal.

Rumer komt op 7 juli naar het Openluchttheater Rivierenhof in Antwerpen. Vorig jaar moest ze haar passage op hetzelfde festival nog afzeggen wegens ziekte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content