Exclusief concert van Lords of Acid in Landen op 11 oktober

Maurice Engelen © gf

Maurice Engelen, de meest succesvolle Belgische dance-producer ooit, geeft met zijn legendarisch acid-house project een eenmalig concert in Landen, samen met Praga Khan en The Neon Judgement.

Lords of Acid, de legendarische post-industrial/techno band ontsproten aan het brein van new beat-pionier en muzikale duizendpoot Maurice Engelen, geeft op 11 oktober een uniek concert op Belgische bodem. De laatste keer dat dat het geval was, is intussen 13 jaar geleden.

Met Lords of Acid (en Praga Khan) verkocht de Belgisch-Amerikaanse band van Engelen over de hele wereld miljoenen platen. De eerste controversiële new beat single ‘I Sit On Acid’ in 1988 was meteen een topper tot in de VS, waar het debuutalbum ‘Lust ook goud behaalde.

De afgelopen 25 jaar werd regelmatig een personeelswissel doorgevoerd, maar met de Amerikaanse Méa Fischer heeft het dancegezelschap nu een vast gezicht. ‘Ik kijk uit naar de reünie in België’, zegt ze.

‘Lords of Acid’ is een referentie als het gaat om pittige en gewaagde live-shows. Dat was eind jaren ’80 het geval, dat zal nu niet anders zijn. Twee jaar terug toerden ze door de VS, in zowat 50 uitverkochte zalen. De tickets voor het unieke concert in Landen, het enige in Europa, zullen gegeerd zijn.

Praga Khan, een andere succesvol project van Engelen, en het Leuvense duo The Neon Judgement, die in de jaren ’80 mee aan de wieg stond van de Electronic Body Music, zijn ook van de partij tijdens Landen Beats. De concerten vinden plaats op de voormalige militaire basis op de Hannuitsesteenweg in Landen, aan de taalgrens.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content