Exclusief: beluister het debuut van de Brusselse psychpopband Robbing Millions

Lucien Fraipont en Gaspard Ryelandt, spilfiguren van Robbing Millions. © Tina Herbots
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Robin Williams is (twee jaar) dood, lang leve Robbing Millions! De naar de betreurde Amerikaanse acteur vernoemde band rond Brusselaars Lucien Fraipont en Gaspard Ryelandt debuteert op 26 augustus met een titelloze eerste langspeler, hier en nu al in première te beluisteren.

Lucien Fraipont komt uit het jazzmilieu – hij heeft aan conservatoria in Brussel en Den Haag gestudeerd, en ei zo na ook aan een jazzschool in New York -, maar gaat met Robbing Millions de psychpoptoer op – denk Tame Impala en vroege MGMT.

Exclusief: beluister het debuut van de Brusselse psychpopband Robbing Millions

Twee ep’s – Ages and Sun (2013) en Lonely Carnivore (2014) – hebben ze al op hun actief, maar straks is er dus dat eerste full album, Robbing Millions. De vooruitgeschoven singles heten 8 is the Figure that I like the Most en Dreams Like Photographs. Die laatste ging over de plas in première, op de vooraanstaande Amerikaanse muzieksite Consequence of Sound.

Het is over diezelfde plas, in Brooklyn, dat Fraipont en co. de plaat lieten mixen, door Nicolas Vernhes nog wel, een man die ook bij Animal Collective, Dirty Projectors en Deerhunter iets in de muzikale pap te brokken heeft gehad.

Dat het resultaat er mag zijn, hoort u hier:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Robbing Millions verschijnt op 26/8 bij PIAS. De band speelt op 18/8 op Pukkelpop, en later nog op The Big Next, Gent (4/9) en in de AB, Brussel (31/10).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content