Ex-zangcoach van Studio 100 in opspraak wegens grensoverschrijdend gedrag

© Getty

De bezieler van het Studio 100-koor moest in 2018 opstappen nadat meisjes hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Na een bemiddeling zou zangcoach A. nooit meer in het koorcircuit of met minderjarigen mogen werken. Maar daar lijkt hij zich niet aan te houden, zo schrijft De Morgen zaterdag.

Begin 2018 werd de top van Studio 100 ingelicht over een zaak van seksueel grensoverschrijdend gedrag in hun jeugdkoor. K.A. (46) benaderde jarenlang meisjes uit het koor: hij stuurde hen flirterige sms’jes en probeerde een relatie met hen aan te knopen waarbij het soms ook tot seksuele contacten kwam.

Veel leden waren op de hoogte van het gedrag. Maar pas nadat een lid Viktor Verhulst in vertrouwen had genomen, kreeg ook de leiding van Studio 100 lucht van de zaak. Toen hij door de Studio 100-top werd aangesproken, zou A. verschillende relaties met koorleden hebben toegegeven. Tien dagen later was er een gesprek tussen A. en de Studio 100-leiding waarbij de samenwerking met onmiddellijke ingang werd stopgezet.  Het bedrijf kwam met A. in een addendum bij zijn ontslag overeen dat hij niet meer in het koorcircuit of met minderjarige meisjes zou werken. Maar  volgens De Morgen houdt A. zich niet aan die afspraken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content