Europese opera viert feest

© Johan Jacobs

Ook de Belgische operahuizen delen in de feestvreugde: op 8 en 9 mei zetten ze allerlei activiteiten op poten.

Ook de Belgische operahuizen delen in de feestvreugde: op 8 en 9 mei zetten ze allerlei activiteiten op poten.

Zowel de Vlaamse Opera, De Munt als de Opéra Royal de Wallonie gooien de deuren open. In de Brusselse Munt draait het op zaterdag 8 mei volledig rond de nieuwe productie ‘Don Quichotte’. In workshops, rondleidingen, zoektochten en ontmoetingen met artiesten wordt dieper ingegaan op de opera van Massenet.

’s Avonds wordt de voorstelling zowel op groot scherm op de Brussselse Grote Markt als op televisiezender Arte live getoond. Bovendien betekent ‘Don Quichotte’ het afscheid van sterzanger José van Dam van de Brusselse Munt.

Hiphop en opera

In Gent trekt de Vlaamse Opera voor een dag in de gebouwen van de Vooruit in. Op 8 mei en 9 mei gaat de wereldcreatie ‘The Rage of Life’, een opera voor en over jongeren, er in première. In de opera van Gent zelf krijgt het publiek met ‘Medeklinkers’ al een voorsmaakje van volgend seizoen.

In Luik tenslotte wordt het publiek zelf aan het werk gezet: op 8 mei probeert men er vanaf 14 uur een link te leggen tussen de operawereld, en meer bepaald Donizetti, en de hiphopcultuur. Dat moet uiteindelijk leiden tot de interactieve show ‘La battle Donizetti’.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content