Ertebrekers, het nieuwe project van Flip Kowlier, lanceert eerste single ‘De Zji’

© gf

‘De Zji’, zo heet de allereerste single van Ertebrekers, een nieuw muzikaal trio bestaande uit Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle. Het nummer is een voorsmaakje van hun album ‘Otel’.

We wisten niet goed wat te verwachten van Ertebrekers, het nieuwe collectief rond de West-Vlaamse zanger en rapper Flip Kowlier, Gents toetsenist Peter Lesage en Jeffrey Bearelle, een zanger en rapper uit Ingelmunster. Het waren weken van kerieuzeneuzen en vrah’n stell’n, maar vandaag stelden ze hun eerste single voor: ‘De Zji’.

De groep heeft – naar eigen zeggen – zwart bloed en laat zich beïnvloeden door verschillende muziekstijlen als funk, hiphop en soul. Hun teksten (charmante verhalen met een verpletterende alledaagsheid) zullen gezongen en gerapt worden in het West-Vlaams. ‘De Zji’ is het allereerste nummer van hun nieuwe plaat ‘Otel’, dat half maart verschijnt.

Wie Ertebrekers aan het werk wil zien, kan in februari alvast een van de try-outconcerten meepikken. Voor de releaseconcerten is het nog even wachten: op 14 april spelen ze in de Vooruit in Gent en op 23 april zijn ze te horen in de AB in Brussel.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content