‘Er komt een vernieuwde versie van Maanrock in 2014’

Maanrock moet dit jaar wijken voor de Hanswijkcavalcade. Kristof Calvo van de vzw Mechelse Feesten zegt het muziekfestival in 2014 zeker doorgaat: ‘We willen geen mini-Maanrock in 2013, maar een full option in 2014.’

Tijdens het actualiteitsdebat op de Mechelse gemeenteraad werd de afschaffing van Maanrock 2013 besproken. De oppositie vreest dat dit een eerste stap is naar een uiteindelijk einde voor het stadsfestival. Kristof Calvo van de vzw Mechelse Feesten zegt dat er geen reden tot ongerustheid is en dat Maanrock in 2014 zeker doorgaat.

Twee weken geleden werd meegedeeld dat Maanrock dit jaar niet zou doorgaan. Reden daarvoor was dat de Hanswijkcavalcade, die slechts één keer om de 25 jaar door de stad gaat, in hetzelfde weekend zou vallen. Oppositiepartijen sp.a en Vlaams Belang stelden zich vragen bij de afschaffing en vroegen naar de toekomstplannen.

“Meer leven in de stad brengen rijmt niet met de afschaffing van Maanrock”, stak Liesbeth De Keersmaecker (sp.a) van wal. “Wat is de ware reden voor de afschaffing? ” Vlaams Belang-fractieleider Frank Creyelman trad haar bij: “Geef toch gewoon toe dat de centen op waren”, zei hij.

‘Vernieuwde Maanrock in 2014’

Volgens Kristof Calvo (Groen) is er geen reden tot paniek. “De zomer zal volledig in het teken van de Cavalcade staan en er worden tal van andere evenementen georganiseerd. Deze zullen mee als draagvlak dienen om tegen 2014 met een vernieuwde versie van Maanrock naar buiten te treden.”

Groen-collega Tom Kestens trad hem bij. “Artiesten kosten minder aan het eind van de zomer omdat de keuze van festivals veel kleiner is. Maanrock een jaartje niet organiseren, is een zeer moedige maar juiste beslissing. We willen geen mini-Maanrock in 2013, maar een full option in 2014.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content