En ineens waren daar nieuwe tracks van Kanye West

© REUTERS

Kanye West zit weer op Twitter, en de wereld mag het weten. Na twee weken primeurs, ruzietjes en filosofische overpeinzingen heeft de man nu ook nieuwe muziek gelost.

Kanye West heeft zaterdagavond Belgische tijd voor de tweede keer in 24 uur tijd een nieuw nummer op de wereld losgelaten. De track heet Ye vs The People en was voor het eerst te horen op een Amerikaans radiostation. Even daarvoor, in de nacht van vrijdag op zaterdag, dropte hij Lift Yourself, te beluisteren op de website van de rapper.

Ye vs The People is opgevat als een duet tussen Kanye en ‘het volk’, waarbij het volk vertolkt wordt door rapper T.I. In het nummer verdedigt West onder meer de steun die hij al meermaals uitsprak voor de Amerikaanse president Donald Trump. ‘Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar het grote publiek kan er niet voor zorgen dat ik niet van hem hou. Hij is mijn broer. Ik hou van iedereen’, tweette hij.

https://twitter.com/kanyewest/status/989179757651574784KANYE WESThttps://twitter.com/kanyewest

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Het mag duidelijk zijn: Kanye West is weer op Twitter, na bijna een jaar radiostilte. De Amerikaanse artiest tweet intussen alweer twee weken en deed in die periode meer dan keet schoppen. Zo kondigde hij een solo-album aan, maar lanceerde hij ook Kids See Ghost, een project met Kid Cudi, én vertelde hij dat hij de volgende albums van Pusha T, Nas én Teyana Taylor gaat producen. Als alles verloopt zoals Kanye het heeft getweet, komen al die platen de volgende twee maanden uit. En o ja, hij werkt ook nog aan een filosofisch boek.

Door al dat nieuws is de Twitter-comeback van Kanye nu al een van de meest gemediatiseerde gebeurtenissen van het muzikale jaar, maar wat we van die aankondigingen serieus moeten nemen, is nog maar zeer de vraag. In de aanloop naar zijn meest recente album, The Life of Pablo uit 2016, kondigde West het album op sociale media eerst aan als So Help Me God en SWISH, veranderde hij meermaals de tracklist en verlaatte hij de releasedatum, ook al had hij die al gedeeld met de wereld.

Samenzitten met Tim Cook

En dan was er nog de steun voor Donald Trump, al is het niet duidelijk in welke mate ze het met elkaar eens zijn. Niet veel later na zijn ‘Trump is mijn broer’-bericht tweette West dat zijn vrouw, model Kim Kardashian, hem net had gebeld. ‘Ze wou dat ik het aan iedereen duidelijk maakte. Ik ben het niet eens met alles dat Trump doet. Ik ben het niet voor 100 procent eens met iemand anders dan mezelf.’ Om dan later alsnog een foto van zijn gesigneerde Make American Great Again-pet te delen.

https://twitter.com/kanyewest/status/989227154993963009KANYE WESThttps://twitter.com/kanyewest

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Tussendoor kreeg voormalig Amerikaans president Barack Obama (“die op acht jaar tijd niets had veranderd in Chicago”) de wind van voren, voor Hillary Clinton (“Ik hou ook van Hillary”) en Apple-CEO Tim Cook (“Ik zou graag eens met hem samenzitten. Ik heb wel wat ideeën”) was West dan weer liever.

En dan is er nog de vraag die veel van Kanyes volgers bezig houdt: wil de rapper een gooi doen naar het Amerikaanse presidentschap en zo ja, wanneer? In 2015 en 2016 liet hij meer dan eens vallen dat hij zich kandidaat zou stellen in 2020, na zijn Twitterpauze lijkt hij eerder te mikken op 2024.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content