Emiliana Torrini en Trixie Whitley toegevoegd aan affiche van Dranouter

© Piet Goethals

Dranouter Festival heeft dinsdag dertien namen aan de affiche toegevoegd en zet de teller nu op dertig nationale en internationale bands. Trixie Whitley en Emiliana Torrini & The Colorist zijn de opvallendste namen.

Met de nieuwe namen krijgt de affiche van het driedaagse folkfestival in het West-Vlaamse Dranouter vorm. Het gaat vooral om Belgische bands en opvallend veel muziekgroepen uit het Noorden. De IJslandse Emiliana Torrini, bekend van de hitsingle “Jungle Drum”, staat op de openingsdag geprogrammeerd op de clubstage. Nog op vrijdag maken het Belgische King Dalton en Nive Nielsen uit Groenland hun opwachting. Dranouter gaf de headliner voor de openingsdag nog niet prijs.

Op zaterdag speelt Trixie Whitley op het hoofdpodium. Ze zal er onder meer haar tweede album “Porta Bohemica” voorstellen. Ook het Canadese Le Vent du Nord speelt die dag op het hoofdpodium. Die dag komen ook nog het Belgische Snaarmaarwaar, het Estse Curly Strings, het Ierse Lynched en Striftalia uit Groenland naar de Westhoek. Op de slotdag staat met Yevgeni, de groep rond Klaas Delrue, nog een band van eigen bodem op het hoofdpodium. De Belgische bands Old Salt en Naragonia Quartet spelen ook op zondag.

De organisatie geeft nog mee dat Tamikrest heeft afgezegd. Tickets zijn nu al te koop. Dranouter Festival vindt dit jaar plaats van vrijdag 5 augustus tot zondag 7 augustus. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content