Els De Schepper kruipt volgend jaar in de huid van Edith Piaf

Edith Piaf © /

Zangeres en comédienne Els De Schepper vertolkt volgend jaar de legendarische Franse zangeres Edith Piaf in een Vlaamse versie van “Piaf, de Musical” van Pam Gems.

Piaf zou in 2015 honderd jaar oud geworden zijn, de nieuwe musical is dan ook een eerbetoon aan de zangeres die in 1963 al op 48-jarige overleed na een turbulent leven. Ze is als chansonnière onder meer bekend van de liedjes “La vie en rose”, “Milord” en “Non, je ne regrette rien”.

Zielsverwant

De Schepper kondigde onlangs nog aan dat ze tijdelijk stopt met haar comedyvoorstellingen. De reden blijkt nu haar rol in “Piaf, de Musical” te zijn, waarbij ze zowel de jonge als oudere Piaf zal vertolken en ook als coregisseur zal werken.

Els De Schepper kruipt volgend jaar in de huid van Edith Piaf
© Belga

“Ik voel mij enorm verwant met haar intense leven”, zegt De Schepper. “Haar emoties en haar passie zijn mij niet onbekend. Zo’n vrouw te mogen spelen en haar verhaal gestalte te mogen geven als (co)regisseur, is een droom die uitkomt.”

Moeilijke jeugd

“Piaf, de Musical” is een voorstelling die voor het eerst werd opgevoerd in 1978 en vertelt hoe de zangeres in Normandië opgroeide in een bordeel en een erg ongelukkige jeugd kende. Op 20-jarige leeftijd werd haar talent ontdekt, waarna het erg hard ging met haar carrière. Ondanks de vele successen bleef Piaf echter een onzekere, gekwetste en wispelturige vrouw die haar heil zocht in een turbulent liefdesleven en in drank en drugs.

Het levensverhaal van Piaf werd in 2007 trouwens ook verfilmd in “La Môme”, waarvoor hoofdrolspeelster Marion Cotillard een Oscar kreeg. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content