Elbow trakteert op nieuw nummer ‘Fly Boy Blue/Lunette’

© Koen Keppens

Op 3 maart komt de nieuwe langspeler van Elbow uit. In afwachting trakteren Guy Garvey en co op een eerste nummer uit de opvolger van ‘Build a Rocket Boys!’. Beluister ‘Fly Boy Blue/Lunette’, met video.

‘Als we de plaat nu al zouden uitbrengen, dan zou ze fantastisch klinken’, zei Elbow-zanger Guy Garvey eind september. Maar dat deed de Band uit Manchester niet. Ze namen de nodige tijd ‘om alles in de puntjes uit te werken.’ Intussen zijn we enkele maanden verder en is het uitkijken naar de release van hun zesde langspeler ‘The Take Off and Landing of Everything’, de opvolger van Build a Rocket Boys! uit 2011. Die ligt op 3 maart in de winkel. In afwachting trakteert het ambitieuze kwintet op een voorsmaakje: ‘Fly Boy Blue/Lunette’, over de romantiek en de valkuilen van het ouder worden. De song kreeg een video gemonteerd met beelden van de opnamesessies in hun Blueprint-studio’s.

Op 14 juni concerteert Elbow in Paleis 12 in Brussel. De kans lijkt ons groot dat je de sympathieke Guy Garvey en zijn kompanen komende zomer ook terugziet op een Belgisch festivalpodium.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content