Eerste Ringland Festival in Antwerpen lokt 15.000 bezoekers

Het Ringland Festival lokte ongeveer 15.000 mensen naar het dak van de Craeybeckxtunnel voor een namiddag muziek met tal van artiesten. Bedoeling was de overkapping van de Antwerpse Ring te ondersteunen.

Zowat 15.000 mensen zijn zondagnamiddag afgezakt naar het Ringland Festival in Antwerpen. Meer dan dertig artiesten speelden er gratis om de overkapping van de Antwerpse Ring te ondersteunen. De actiegroep Ringland hoopt dat de grote opkomst wat extra druk zal zetten op de onderhandelaars van de volgende Vlaamse regering.

Ringland wil dat de overkapping van de Ring wordt opgenomen in de plannen van de Vlaamse regering. De actiegroep had de voorbije week aan onderhandelaars Kris Peeters (CD&V) en Geert Bourgeois (N-VA) een onderhoud gevraagd, maar kreeg nul op het rekest.

‘Wij willen Ringland’

“Wordt onze vraag om te overkappen nog wel serieus genomen na de verkiezingen? We hopen dat de vele duizenden mensen die hier aanwezig zijn een duidelijk signaal geven aan de onderhandelaars dat wij gehoord willen worden”, zegt Ringland-woordvoerder Sven Augusteyns.

Hij riep van op het podium iedereen op om ‘Wij willen Ringland’ te roepen, waar meteen luidkeels gevolg aan werd gegeven.

Studiewerk financieren

Het festival vond niet toevallig bovenop de Craeybeckxtunnel plaats. Drieëndertig jaar geleden was dit het eerste stukje van de Antwerpse ring dat overkapt werd en de organisatoren hopen dat het niet het enige zal blijven.

Met de opbrengst van de drank- en eetstanden op het festival en de verkoop van fietsplaatjes en t-shirts willen ze verder studiewerk voor Ringland financieren en de werking verder uitbouwen. Wie wil kan ook symbolisch een vierkante meter Ringland kopen.

Ringland Festival had onder meer Halve Neuro, Slongs Dievanongs, Helmut, Gorki, Merdan Taplak, Guy Swinnen, De Laatste Showband, Hannelore Bedert, Tijs Delbeke, The Kids, Pieter Embrechts en Discobaar A Moeder op het podium. Met een speciaal Ringland-lied brachten de artiesten de boodschap nog wat meer kracht bij. Het festival duurde tot 22 uur. (Belga/DB)

Wij willen #ringland! Een duidelijk signaal aan de volgende @VlaReg Een positieve oproep tot #dialoog. pic.twitter.com/NVqdsDnNgy

— Ringland (@Ringland_be) June 15, 2014

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content