Eerste namen Boomtown bekend

Boomtown, het vijfdaagse alternatieve muziekfestival dat plaatsvindt tijdens de Gentse Feesten, heeft zijn eerste artiesten bekend gemaakt. Onder andere Amenra, The Thermals, Marble Sounds, ’t Hof van Commerce, Jef Neve en Jacco Gardner zakken af naar Gent.

Het concept van de twaalfde editie van het festival is onveranderd gebleven: 5 dagen , en meer dan 50 bekende en minder bekende artiesten. De organisatie creëert een uitdagende mix van gevestigde namen uit binnen – en buitenland en ruwe diamanten die nog ontdekt moeten worden door het grote publiek.

Dat Boomtown meer dan ooit een gevarieerde line-up aanbiedt, blijkt uit de eerste namen die de organisatie heeft vrijgegeven. Naast de West-Vlaamse sludgeband Amenra staan The Thermals en And You Will Know Us By The Trail of Dead om de Amerikaanse rock te vertegenwoordigen. De hardere acts worden afgewisseld met een streepje jazz. Jef Neve zal het podium betreden met zijn Sons of The New World en met ’t Hof van Commerce, Sukilove, Marble Sounds en Dez Mona is er een flinke dosis talent van eigen bodem aanwezig.

Festivalgangers krijgen de kans om jonge aanstormende bands te ontdekken. De rockende Gentenaars van de The Black Heart Rebellion, de Brusselse multi-instrumentalisten van BRNS en de piepjonge rapster Coely krijgen letterlijk een podium op Boomtown. Het festival gaat ook internationaal met namen als het Finse Siinai, de Amerikaanse singer/songwriter Mark Eitzel en de Nederlandse Syd Barrett: Jacco Gardner.

Boomtown blijft ook dit jaar een gratis festival. Toegang tot het plein en de concerten op het hoofdpodium en de grote tent zijn gratis. Alleen voor de optredens binnen in de Handelsbeurs moet een kleine toegangsprijs neergeteld worden. Nieuw is dat festivalgangers hun tickets voor de optredens in de zaal en de club nu ook online kunnen bestellen.

Boomtown gaat door van 23 tot 27 juli op de Kouter en in de Handelsbeurs in Gent. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content