Eerste naam van Tomorrowland 2015: het Nationaal Orkest van België

© gf

Het Nationaal Orkest van België staat in de zomer met een 80-koppig orkest op het podium van Tomorrowland voor een live-concert waarin klassieke stukken met elektronische classics verweven worden.

Tomorrowland heeft een eerste naam bekendgemaakt: het Nationaal Orkest van België. Op zondag 26 juli wordt op het ‘operapodium’ van dancefestival plaatsgemaakt voor 80 muzikanten die onder leiding van gastdirigent Stefan Blunier het recreatiedomein van Boom zal laten daveren op de tonen van klassieke en elektronische muziek. Op het programma staat het ‘Symphony of Unity’, een speciaal gecreëerde symfonie voor Tomorrowland. Samen met het sprookjesachtige decor moet het concert de festivalgangers een unieke ervaring bezorgen.

Het imposante operapodium is nieuw sinds vorige editie. Onder meer Dave Clarke, Carl Cox en Paul Kalkbrenner namen toen plaats achter hun draaitafels, in een decor van een operazaal met wanden die werden gesierd door foto’s en anekdotes van de afgelopen tien jaar Tomorrowland.

Komende dagen wordt de affiche van het dancefestival druppelgewijs bekendgemaakt. Die zal naar goede gewoonte ingevuld worden met namen van lokale dj’s, beloftevolle producers, gevestigde waarden, baanbrekend talent en flamboyante wereldsterren.

Tomorrowland vindt dit jaar plaats op 24, 25 en 26 juli.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content