Eerste dag Gentse Feesten lokt 70.000 bezoekers

© Belga

De openingsdag van de Gentse Feesten heeft 70.000 bezoekers gelokt, evenveel als vorig jaar maar een pak minder dan op drogere jaren. Dat is vernomen van woordvoerder Manuel Mugica-Gonzalez van de lokale politie.

“Twee grote pleinen, de Korenmarkt en de Groentenmarkt, werden om 22 uur afgesloten omdat het maximale aantal aanwezigen bereikt werd. Maar ook Sint-Jacobs, Sint-Baafs en de Vlasmarkt waren goed gevuld”, luidt het. Het minder goede weer leidde tot minder bezoekers. “Normaal is de eerste avond één van de topdagen met 100.000 tot 120.000 bezoekers, in het verleden telden we pieken tot 150.000.” Er waren zaterdagnacht geen noemenswaardige problemen, op twee kleine vechtpartijen en enkele verijdelde vechtpartijen na.

Er werden zeven mensen bestuurlijk aangehouden voor dronkenschap of andere overlast. De openingsstoet zaterdag lokte tussen de 15.000 en 18.000 bezoekers, in de namiddag zakten naar schatting 30.000 mensen naar de binnenstad af. Rond 16 uur waren er daardoor een aantal parkings volgelopen. Via het parkeergeleidingssysteem of op Twitter onder de hashtag îgf12 worden autobestuurders op de hoogte gehouden van de toestand. Problemen vermijden kan ook door de verschillende Park en Rideparkings (Flanders Expo, Gentbrugge, Oostakker), in combinatie met openbaar vervoer, te gebruiken. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content