Een parade van piraten, hillbilly’s en satansgebroed

Limp Bizkit. © .

‘Het Noorse satansgebroed Dimmu Borgir trakteerde de blackmetaladepten op een zwarte zaterdagavondmis terwijl de pretpunks van Pennywise een feestje bouwden.’ Meer impressies van Graspop Dag2.

De Schotse zeeschuimers van Alestorm (Marquee 1 – 12u55) brengen het soort ambiance waarbij al eens een voortand mag sneuvelen. Iets te hoog gimmickgehalte naar onze smaak, maar de draaikolkende kids laten zich graag en masse kielhalen. Dus: ideale festivalband én afdoend middel tegen de zakkenrollersplaag op Graspop dit jaar. Ooit al geprobeerd een beurs te snijden in een circle pit? Aye Aahhhr!
– – –
Ook in Marquee 1 jagen Bay area thrashers Death Angel (Marquee 1 – 14u25) er hun debuut ‘The Ultra-violence’ integraal door. De plaat, die de tand des tijds dit jaar een kwarteeuw doorstaat, plaveide de weg voor menig neothrash epigoon. We tuimelen nog net op tijd de tjokvolle Marquee binnen om het laatste kwartier van hun set vanuit het oog van de storm mee te pikken. Klasse! Fotogeniek ook: achteraf in de bloedhete persruimte probeert het legertje fotografen elkaar te overbluffen met de beste action shot van de zwiepende dreads van zanger Mark Osegueda.
– – –
Hernan Hermida van het volstrekt neurotische All Shall Perish (Marquee 2 – 16u15) had graag some fucking noise van het publiek gehad. Hé, waar hebben we dat vandaag nog gehoord? Hun metronomisch exacte metalcore doorspekt met ijselijk hoge shrieks en sub-bariton grunts krijgt de lichamen van het publiek in Marquee 2 met het grootste gemak aan het botsen. Op het tentzeil doet de zon doet haar werk om de dansvloer te herschapen in een zee van ranzing zweet.
– – –
Intussen speelt het New Yorkse Brutal Truth (Metal Dome – 17u15) – nog steeds met Anthrax- en SOD-oudgediende Dan Lilker op de bas – ten dans voor een halfvolle Metal Dome. Hillbilly brulaap Kevin Sharp briest zich door een reeks intense grindcore-explosies die duidelijk niet iedereen even licht verteerbaar vindt. In een bezweet achterafzaaltje is dit de bom, garanti.
– – –
Het Noorse satansgebroed Dimmu Borgir (Marquee 1 – 22u25) trakteert de blackmetaladepten op een zwarte zaterdagavondmis. Hogepriester Shagrath en de zijnen hebben een met geitenbloed gezegende setlist op zak waarmee ze hun goddeloze parochianen moeiteloos bezweren: ‘Tormentor Of Christian Souls’, ‘Spellbound (By The Devil)’ en ‘Dimmu Borgir’ is heerlijk helse teringherrie.
– – –
Honderd meter verderop bouwen de pretpunks van Pennywise (Marquee 2 – 22u25) simultaan een heel ander feestje. De crowd chants en bro hymns worden tot ver buiten de tent meegebruld. Wie niet zingt houdt alvast de adem in voor Limp Bizkit, wellicht de meest controversiële headliner van GMM…

Chris Dexters

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content