Een draak van een mixtape

Wat is er zo speciaal de mixtape van A$AP Rocky? De Amerikaanse rapper heeft goud in handen, omringt zich met de beste songsmeden en toch puzzelt hij alles verkeerd in elkaar.

Van rappers verwacht je gevatte taalbruggetjes en kwikke woordspelingen. Maar alles wat A$AP Rocky brabbelt swingt aan geen kanten. Zijn songs ruiken naar verderf. Net als de teloorgegane rijkeluiszangers Eminem, Snoop Dogg en 50 Cent gaat de goudtand op een zeurend toontje te keer over drugs, vrouwen en zelfophemeling.

‘Purple Swag’ of ‘Brand New Guy’ druipen over van arrogantie en rollen voort op logge nietszeggende beats. Dat er ook een geurtje aan A$AP Rocky hangt hoor je meteen bij ‘Get Lit’, een song die op maat van de Odd Future possé geschreven is of ‘Palace’ en ‘Wassup’ waarin cultrapper Lil B de show zou moeten stelen. Geen wonder dat beide hiphop teams hem de bijnaam A$AP Copy aansmeren.

De enkele keren dat de New Yorker imponeert, gaat alle eer volledig naar Clams Casino die met zijn weergaloze producties de bleke rapper eventjes naar een hoger niveau tilt. Maar dat is een pleister op de wonde, Live.Love.A$AP is gewoon een draak van een mixtape.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content