‘Eagles of Death Metal spelen de komende dagen even in Parijs – tijdens U2 concert’

Eagles Of Death Metal © AFP

Eagles of Death Metal, de Amerikaanse rockband die tijdens de Parijse terreuraanslagen van 13 november optrad in de muziekclub Bataclan, zal op het podium verschijnen tijdens een van de concerten die U2 de komende dagen in de Franse hoofdstad geeft.

Dat meldt het muziekblad Billboard op zijn website.

De popgroep U2 treedt zondag en maandag op in de AccorHotels Arena in Parijs. Tijdens een van die optredens zal de Ierse band voor het slotlied en eventueel de bisnummers het gezelschap krijgen van de rockers van Eagles of Death Metal, zo heeft Billboard vernomen. Ook Josh Homme, de medeoprichter van de band die niet aanwezig was in de Bataclan, zal daarbij aanwezig zijn. Het is nog niet duidelijk tijdens welke van de twee optredens de twee bands het podium zullen delen.

Tournee

Verder kondigt Billboard ook aan dat Eagles of Death Metal zijn Europese tournee vanaf februari 2016 zal verderzetten. De rockgroep had zijn Europese concertreeks stopgezet na de schietpartij en gijzeling die in de concertzaal Bataclan aan negentig mensen het leven kostte. Ook een optreden in het Koninklijk Circus in Brussel werd daardoor geannuleerd.

U2, dat op 14 en 15 november in Parijs zou spelen, had die optredens uitgesteld.

U2 had ook logistieke steun gegeven aan de Eagles of Death Metal. De Ierse groep had onder meer haar vliegtuig ter beschikking gesteld.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content