Duo Keenroh bekroond tot Jong Jazztalent Gent 2014

© Facebook Gent Jazz Festival

De wedstrijd voor jong talent op het Gent Jazz Festival is dit jaar gewonnen door het duo Keenroh. Deze band bestaat uit pianist Thijs Troch en fluitist Jan Daelman. Door het winnen van deze prijs krijgen ze 10.000 euro in de vorm van begeleiding.

De prijs voor jong talent op Gent Jazz wordt voor de tweede keer uitgereikt en gaat naar een beloftevolle band die een bijzonder project wil realiseren met een begeleidingsbudget. Keenroh mocht deze prijs dit jaar mee naar huis nemen. Met het budget dat ze gewonnen hebben, willen ze samenwerken met muzikanten en componisten waarmee ze een grote affiniteit hebben, waaronder Kris Defoort, Jozef Dumoulin en Bo Van Der Werf. De groep zal tijdens het uitwerken van hun project ook enkele residenties doen in Vlaamse kunstencentra. Het resultaat van hun project zal worden voorgesteld met een concert op het Gent Jazz Festival 2015. Zo stelde OakTree, de winnaar van vorig jaar, hun resultaat voor op deze editie van het festival.

Werken met bekende Belgische jazzmusici

Het project van Keenroh legt de nadruk op het werken met composities van bekende Belgische jazzmuzikanten. Belangrijke uitgangspunten voor het duo zijn veelzijdige improvisatie en intense dialogen, een benadering die ze willen integreren en confronteren met andere stijlen binnen de jazz. “Meteen na het ontstaan van de jazz heeft Louis Armstrong al bewezen dat het spelen van duetten tot adembenemende muziek kan leiden,” aldus juryvoorzitter Simon Korteweg. “Wij denken dat het duo Keenroh het talent en het doorzettingsvermogen bezit om dit soort van muziek te maken en een spannende invulling te geven.

Gent Jazz Festival loopt nog tot 19 juli in de Gentse Bijloke.

(LVR/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content