Duitse kerken zetten “zielzorgers” in voor heavymetalfestval Wacken Open Air

© REUTERS

De Duitse kerken zetten 20 “zielzorgers” in voor de 75.000 heavymetalfans, die het vier dagen durende heavymetalfestival in het dorp Wacken in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein bijwonen, zo heeft KerkNet gemeld op gezag van diaken Björn Hattenbach aan de evangelische persdienst EPD.

Sinds dit weekend stromen heavymetalfans uit Duitsland en heel Europa in het dorp toe voor Wacken Open Air. Onder meer mee te maken zijn Amorphis, Annihilator, Armored Saint, Biohazard, Cannibal Corpse, Cradle of Fifth, Death Angel, Dream Theater, Europe, Exumer, In Flames, topper Judas Priest, Morgoth, My Dying Bride, Nuclear Assault, Obituary, Opeth, Queensrÿche, Running Wild, Sabaton, Savatage, Sepultura, The Quireboys, Uli Jon Roth en Within Temptation. Of voor elke metalfan wat wils. Diaken Hattenbach is met zijn team ook aanwezig, reeds voor de vijfde keer.

“Het komt er vooral op aan om de muziekfans een luisterend oor te bieden en waar nodig hulp te bieden.” Volgens Hattenbach lopen de emoties tijdens zo’n festival vaak hoog op. Niet enkel door de muziek, maar bijkomend ook door het alcohol- en het drugsgebruik. “Dat zorgt vaak voor onvoorziene situaties.” Het pastoraal team is volgens hem op het ergste voorbereid, in de tent die naast die van de verzorgingspost is opgetrokken. Woensdagavond is er in de dorpskerk van Wacken ook nog een heavymetaldienst, waar Gerald Warnecke uit Keulen de preek zal houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content