Drummer van Channel Zero overleden

© Belga

De Belgische metalband Channel Zero heeft op zijn facebookpagina het overlijden van drummer Phil Baheux gemeld.

Het nieuws is bevestigd door Billy Torney van platenmaatschappij CNR Records.

“Channel Zero is zeer bedroefd om het overlijden van hun broeder en band drummer Phil Baheux te moeten melden”, zo luidt de mededeling op facebook.

“Phil Baheux (45 jaar) is eerder vandaag heengegaan. Zijn onverwacht overlijden is een zeer grote schok voor zijn mede bandleden en de ganse Channel Zero crew. We vragen dan ook om de privacy van de band en zijn ganse familie te respecteren”, zo besluit de groep Channel Zero.

“Over de precieze doodsoorzaak kan ik nog niets zeggen, maar 45 jaar is natuurlijk nog heel erg jong”, zegt Billy Torney van CNR Records. “Phil Baheux was een stichtend lid van Channel Zero. Hij richtte de groep in 1990 op, samen met zanger Franky De Smet-Van Damme en bassist Tino De Martino. In 2010 namen ze een doorstart met de nieuwe Amerikaanse gitarist Mikey Doling. Ze waren bezig met opnames voor een nieuw album. Die worden nu natuurlijk opgeschort”, aldus Billy Torney.

De Belgische Metallica

Channel Zero wordt op Wikipedia de “the Belgian Metallica” genoemd. Hun eerste album “Channel Zero” verscheen in 1992. Het tweede heette “Stigmatized for Life” en kwam uit in 1993. Voor hun doorbraak zorgde het album “Unsafe” in 1995. In 1997 splitte de groep na het live album “Live” van hun optreden op Marktrock, Leuven in 1997.

In 2010 kwam er een reünie. Er volgde een nieuwe single “Black Flowers”. De groep trad onder andere op op Graspop Metal Meeting 2010 in Dessel en stond ook op het podium van Rock Werchter 2010.

Channel Zero stond volgens hun website zaterdag geprogrammeerd op het Alcatraz Metal Festival in Kortrijk en op woensdag 14 augustus op het Brussels Summer Festival. (Belga/MS)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content