Drummer Ian Paice van hardrockgroep Deep Purple leed ‘mini-beroerte’

Deep Purple in 2004. Met (vlnr) Roger Glover, Ian Paice, Ian Gillan, Don Airey en Steve Morse. © GF/Wikipedia

Drummer Ian Paice van de Britse hardrockgroep Deep Purple is eerder deze week het slachtoffer van een ‘mini-beroerte’ geworden, zo heeft het oerlid van de band op de website van Purple zelf gezegd.

Dinsdagmorgen werd Paice (67) naar eigen zeggen in de Zweedse hoofdstad Stockholm wakker met het gevoel dat de rechterzijde van zijn lichaam verlamd leek. Hij kon zijn rechterhand en vingers niet bewegen.

De muzikant trok naar het ziekenhuis waar de diagnose een “mini-beroerte” luidde, zonder ernstige of blijvende schade. Hij kreeg onmiddellijk een behandeling.

Donderdag voelde Paice zich naar eigen zeggen nog “licht” verlamd aan de rechterkant van zijn gezicht en had hij een tintelend gevoel in de rechterhand. De vaardigheid in de rechterhand is snel aan het terugkomen, waarbij Paice denkt volgende maand weer te kunnen touren.

De Purple-shows van deze week in Zweden en Denemarken zijn alvast afgelast. “Het zijn de eerste die ik mis sinds Deep Purple in 1968 is ontstaan”, treurt Paice. De groep, vooral bekend van nummers als “Smoke on the Water, “Child in Time” en “Burn”, heeft net een nieuw album ingeblikt. Paice is het enige originele groepslid dat alle, soms stormachtige, personeelswijzigingen heeft overleefd. Deep Purple concerteert normaal op 29 juli in Tienen. (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content