Drummer AC/DC krijgt huisarrest van rechter

Phil Rudd © Reuters

Phil Rudd, drummer bij AC/DC, heeft acht maanden huisarrest gekregen van de rechter in Nieuw-Zeeland. Zijn straf is het gevolg van doodsbedreigingen en drugbezit.

Rudd bedreigde in september vorig jaar een vroegere medewerker aan de telefoon met de dood, omdat die een evenement voor de lancering van zijn soloalbum “Head Job” slecht zou georganiseerd hebben. Bij zijn arrestatie werden in zijn woning metamfetamine en cannabis aangetroffen.

De 61-jarige muzikant ontkende eerst, maar pleitte in april dan toch schuldig. Hij riskeerde zeven jaar cel, maar komt ervan af met acht maanden huisarrest in zijn villa in Tauranga aan de kust van het Noordereiland. Het openbaar ministerie had 18 maanden geëist. Als hij de voorwaarden niet strikt naleeft, vliegt hij toch achter de tralies, waarschuwde de rechter.

Rockband AC/DC is momenteel op wereldtournee, ze speelden deze week nog in Dessel. Later dit jaar trekt de groep ook naar Nieuw-Zeeland. Rudd had eerder al laten verstaan opnieuw te willen meespelen, maar een woordvoerder van AC/DC beklemtoont dat er geen plannen zijn om de huidige drummer Chris Slade te vervangen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content