Drie lastminute-toevoegingen op affiche Reggae Geel moeten headliner Sizzla doen vergeten

© Belga

Reggae Geel heeft de iconische Britse reggaeband Aswad, zangeres Tanya Stephens en zanger Wayne Wonder toegevoegd aan de affiche van dit jaar. Zij vervangen headliner Sizzla die onlangs van de affiche werd gehaald.

Het nieuws komt een tiental dagen na de beslissing van de festivalorganisatie om headliner Sizzla niet te laten optreden na diens homofobe uitspraken. Reggae Geel vindt plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus, tickets kosten 30 euro (vrijdag), 35 euro (zaterdag) of 45 euro (combi).

Aswad is vooral bekend als de backing band van Burning Spear, maar scoorde ook zelf enkele hits met “Shine” en “Don’t Turn Around”. De groep bestaat al 40 jaar en onderging al heel wat personeelswissels, maar heeft volgens Reggae Geel nog steeds een ijzersterke livereputatie. Tanya Stephens is dan weer een van de meest invloedrijke vrouwelijke reggae-artiesten sinds de jaren negentig en is bekend van nummers als “Yuh Nuh Ready Fi Dis Yet” en “It’s a Pity”.

De derde lastminute-toevoeging aan de affiche is Wayne Wonder, een dancehallzanger die in de jaren tachtig en negentig samenwerkte met King Tubby en producer Dave Kelly en een grote hit scoorde met “No letting go”. Eerder maakte Reggae Geel ook al de komst van onder meer Gentleman, Ky-Mani Marley en Lee Perry bekend.

Het contract met de Jamaicaanse zanger Sizzla werd opgezegd na kritiek van holebikoepel çavaria omdat er beelden waren opgedoken van een optreden waar de man onlangs homofobe uitspraken deed. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content