Drie dagen Tomorrowland in 2011

Het dancefestival Tomorrowland zal dit jaar drie dagen duren in plaats van twee. Na David Guetta halen de organisatoren ook met DJ Tiësto en Faithless grote namen binnen.

Tomorrowland is het elektronisch muziekfestival, dat jaarlijks eind juli plaatsvindt in Boom. Het is al enkele jaren exponentieel aan het groeien en wordt stilaan een volwaardig festival. Het klokte vorig jaar af op 120.000 bezoekers, een logische beslissing dus om het dancefestival te verlengen van twee naar drie dagen.


David Guetta kreeg vorig jaar de hele wei aan het dansen en heeft ondertussen bevestigd ook in 2011 naar Boom af te zakken. Tegenwoordig scoort de bekende Franse DJ de ene hit na de andere en is zijn doorbraak in de Verenigde Staten een feit. Ander groot nieuws is het aantreden van Faithless. Zij zullen vrijdagavond afsluiten met een live show. Ook DJ Tiësto heeft zijn aanwezigheid ondertussen bevestigd.


Maar Tomorrowland is niet enkel een forum voor commerciële dance en trance. Met z’n talrijke podia komt ongeveer ieder erkend elektronisch genre aan bod, van techno en drum-‘n-bass tot hardstyle en ‘I love the 90s’. Enkele bekende technonamen om zeker in de gaten te houden zijn Adam Beyer, Dubfire en Mathias Tanzmann. De Jeugd Van Tegenwoordig zal ook voor het eerst op Tomorrowland optreden. Je kan alles volgen op de Facebookpagina van het festival. Daar worden haast dagelijks nieuwe namen bekend gemaakt.


Op vrijdagmiddag 22 juli wordt het startschot gegeven, tijdens de nacht van zondag 24 juli zullen de laatste bassen uit de boxen rollen. De ticketverkoop start op 2 april via de Tomorrowlandsite of de Free Record Shop. Een combiticket kost 135 euro, wie zijn tentje op de camping wil zetten, mag 24,5 euro extra neertellen.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content