Dranouter wil meer jongeren trekken met lagere ticketprijzen

Het festival Dranouter verlaagt zijn ticketprijzen. Een volledig weekendticket kost dit jaar 100 euro, dat is 25 euro minder dan vorig jaar. De organisatie maakte met onder anderen Spinvis en Waterboys ook zijn eerste namen bekend.

Volgens festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck is de prijsverlaging het directe gevolg van een rondvraag die de organisatie vorig jaar deed op het festivalterrein. Veel jongeren -de doelgroep van het folkfestival- vonden dat de ticketprijzen te hoog waren geworden. De festivaldirecteur geeft ook toe dat de editie van vorig jaar qua toeschouwersaantal een tegenvaller was.

Vanden Broeck ontkent dat het festival grote financiële risico’s neemt met de prijsverlaging. “Dit jaar spenderen we minder geld aan het boeken van artiesten. Vooral op donderdag besparen we flink door het hoofdpodium te sluiten. Vorig jaar speelden daar nog artiesten als Arsenal en The Magic Numbers”, aldus Vanden Broeck. Door de prijsverlaging hoopt de organisatie ook meer jongeren aan te trekken, wat een positief gevolg moet hebben voor het bezoekersaantal.

TicketprijzenEen volledig weekendticket kost 100 euro, een verschil van 25 euro tegenover 2011. Daarmee kan de festivalbezoeker vanaf donderdagavond 2 augustus terecht op het festivalterrein. Dagtickets voor vrijdag, zaterdag of zondag kosten 50 euro (tegenover 55 tot 70 euro in 2011). Een combiticket (vrijdag+zaterdag of zaterdag+zondag) kost 80 euro.

Eerste namen

Dranouter heeft ook de eerste namen gelost voor de editie van dit jaar. Waterboys, Spinvis, Barefoot & The Shoes, Bellowhead, Het Zesde Metaal, de Noorse singer-songwriter Ane Brun, Bladzun, The Walkabouts en Senne Guns maken dit jaar hun opwachting op het folkfestival. Dranouter trekt de kaart van authenticiteit en voegt de baseline “Festival of New Traditions” toe aan titel en logo.

Dranouter vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 5 augustus.(Belga/DB/BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content