Dranouter krijgt nieuwe festivallocatie

Dranouter © BELGA

De 41ste editie van het Festival Dranouter zal plaatsvinden op een heel nieuwe locatie. Dat meldt de organisatie dinsdag. Bedoeling is om het festival wat compacter te maken voor de bezoekers.

Het driedaagse festival verlaat de traditionele Koudekotstraat en verhuist naar de terreinen aan de overkant van het huidige muziekcentrum in de Dikkebusstraat, wat meteen zorgt voor een groot logistiek voordeel. Dat terrein werd vorig jaar al gebruikt als camping, en diende nog als parking voor het mini-festival in april naar aanleiding van de 40ste verjaardag van het festival.

Er zijn meerdere redenen voor die opvallende verhuizing. Enerzijds wilde de organisatie het geheel meer concentreren en meer comfort aanbieden voor de bezoekers. Zo zal de wandelafstand tussen de parkings en de campings, en het nieuwe festivalterrein gehalveerd worden.

Meer comfort

Nog belangrijker is het luistercomfort. “We willen de jongste jaren meer kleinschaligheid aanbieden, maar dat lukt niet altijd even goed in de grootsheid van een festival”, zegt Bavo Vanden Brouck.

Daarom komen er drie concertlocaties buiten het terrein, namelijk in de kerk, in een afzonderlijke weide en in zaal de Klakeye. Daardoor wordt de kern van Dranouter terug ingepalmd. “We zijn daarvoor in dialoog gegaan met het dorp”, aldus Bavo. Er blijven sowieso, net zoals vorig jaar, vijf podia.

De eerste namen zullen naar verwachting in januari worden vrijgegeven. Toch begint het festival nu al met de voorverkoop. Wie tussen nu en eind januari een ticket boekt krijgt een korting van 10 euro. (Belga/LP)

Weekendtickets kosten dit jaar 108 euro. De 41ste editie van het folkfestival vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 9 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content