Dranouter 2011 dropt eerste namen

© Toon Bronselaer @ Flickr

Deze zomer komen tussen 4 en 7 augustus onder andere Ben Harper & The Relentless7, Adamo en Grant Lee Buffalo naar het groenste festival van Vlaanderen.

Het festival Dranouter heeft zijn eerste namen bekendgemaakt, een lekkere cocktail van verschillende stijlen. Zowel nationale als internationale sterren maken er het mooie weer tussen 4 en 7 augustus met muziek van over de hele wereld.

De 37e editie van dit familiefestival voor jong en oud kopt met Ben Harper and The Relentless7. Deze charismatische zanger van 41 brengt een mix van reggea, blues en folk met sterke bewustmakende teksten. Naast hem prijkt Grant Lee Buffalo bovenaan de affiche. Dit trio van California ging dertien jaar geleden uit elkaar, maar kondigden vorig jaar hun terugkeer aan. Ze tourden met onder andere bands als R.E.M., Pearl Jam en The Smashing Pumpkins.

Ook een oudere generatie muzikanten vindt haar plaats op Dranouter. Zo treedt de Italiaanse Belg Adamo dit jaar voor het eerst op een zomerfestival aan. Zjef Vanuytsel, die in 2009 al op Dranouter stond, staat opnieuw op de affiche.

Verder bemerken we veel straffe dames bij de eerste namen. Het is uitkijken naar de beloftevolle Rocio Marquez. De 25-jarige Spaanse is een rijzende ster in de flamencowereld. Het vrouwelijke driekoppige Zule Max zorgt voor zomerse salsamuziek.

Naast al deze wereldlijke muziek gaat Dranouter natuurlijk ook terug naar haar roots, namelijk folkmuziek. Daarvoor wordt onder andere op Sons of Noel and Adrian, goede vrienden van Mumford & Sons, en Katzenjammer gerekend.

Band of Gypsies, een samenwerking van twee gypsie orkesten, heeft alle ingrediënten om Dranouter stevig aan het dansen te krijgen.

Astrid Snoeys

De hele eerste lichting namen:

BEN HARPER & THE RELENTLESS7

THE MAGIC NUMBERS

RODRIGO Y GABRIELA:

SALVATORE ADAMO

BAND OF GYPSIES

TARAF DE HAIDOUKS & KOCANI ORKESTAR

GRANT LEE BUFFALO

MERCEDES PEON

SONS OF NOEL AND ADRIAN

ZULE MAX

GUIDEWIRES

ZJEF VANUYTSEL

AN PIERLE AND THE WHITE VELVET.

ADRIAN EDMONDSON AND THE BAD SHEPPERDS

ROCIO MARQUEZ

KATZENJAMMER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content