Dr. Dre’s streamingdienst ‘Daisy’ in stroomversnelling

Vorig jaar raakte al bekend dat producent en hiphop-artiest Dr. Dre in zee ging met Trent Reznor, frontman van Nine Inch Nails. De digitale muziekdienst die ze samen lanceren, krijgt nu zestig miljoen dollar aan investeringsgeld.

Naast een succesvolle artiest is Dr. Dre ook een gewiekst zakenman. Hij richtte technologiebedrijf Beats Electronics op en zijn hoofdtelefoonlijn ‘Beats by Dr. Dre’ legde hem geen windeieren. Het bedrijf heeft nu maar liefst zestig miljoen dollar opgehaald om ‘Daisy’ te financieren. Dat geld zou vooral afkomstig zijn van Len Blavatnik, eigenaar van Warner Music. Dat meldt technologiewebsite Tweakers.

De technologie voor de muziekdienst haalde het bedrijf vorig jaar al binnen. Beats Electronics nam bijna de volledige streamdienst MOG over. Topspin Media bouwt sindsdien verder aan ‘Daisy’ en ziet het extra kapitaal graag komen. Daarnaast zouden er gesprekken bezig zijn met Tim Cook, de ceo van Apple.

‘Daisy’ zou ten laatste eind dit gelanceerd worden en moet de concurrentie aangaan met Spotify en Deezers. Ook Google zou plannen hebben om een eigen streamingdienst op poten te zetten. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content