Download Top-10

De tien beste gratis downloads van deze week in willekeurige volgorde. Met onder meer singles van Low, Glasvegas, Drums Are For Parades, 31Knots, Bodi Bill en Braids.

1. Low – Especially Me
Minimalistische slowcore uit het wonderbaarlijke Minnesota. De naam alleen al doet de harten van de duyster-aficionado’s overslaan. Leg de defibrilators dus maar in de buurt wanneer je ‘Especially Me’ downloadt en beluistert.

Download

2. Braids – Lemonade

De voetballiefhebbers kennen het fenomeen ‘braids’ misschien nog best van de mislukte coupes van Axel Witsel en Ivan Perisic. Muziekliefhebbers weten echter dat het om vier Canadezen gaat die muziek maken dat zweeft tussen Animal Collective en Yeasayer. Zomerse wave voor de prijs van een voetbadje in de zee. Gratis, dus.

Download

3. Cults – You Know What I Mean

Soulvolle sixtiespop dat erg veel weg lijkt te hebben van de tweepop waar The Weepies zo bekend om staan. Al is dat buiten de sporadische uitspattingen gerekend. Melodische pop waar af en toe een serieuze nagel uitsteekt. Pijnlijk aangenaam.

Download

4. Glasvegas – The World Is Yours

De voze indierockers van Glasvegas zijn er weer. De heren die een monsterhit scoorden met ‘Daddy’s Gone’ proberen dat huzarenstukje over te doen door middel van gratis single ‘The World Is Yours’.

Download

5. 31 Knots – Candles On Open WaterAan ruwweg vijftien meter per seconde. Zo snel zou de muziek van 31 Knots moeten vooruitsnellen, afgaande op de bandnaam. De waarheid gebiedt echter te zeggen dat de indie- en mathrock van de heren uit Portland, Oregon aan de snelheid van een accordeonfile vooruitgaat. Snel, traag, snel, traag, snel, traag en af en toe eens een onwetende die in zijn neus zit te prutsen.

Download

6. Ben Harper – Rock ‘n’ Roll Is FreeVeel hoeft hier niet bij gezegd. ‘Rock ‘n’ roll Is Free’ is een gratis rock ‘n’ roll-nummertje van Ben Harper. That’s all there is to it.Download

7. Drums Are For Parades – Enjoy Your PsychosisArtist in Residence van de Ancienne Belgique, Drums Are For Parades, knalt weer. Het spervuur van gitaren en drums met een grotere terugslag dan die van een tweeloop zorgt voor een gratis whiplash. Daar werkte producer Chris Goss maar al te graag aan mee.

Download

8. Bodi Bill – HotelDuitsers met een voorliefde voor fitness, aerobics en bodybuilding. Dat kan enkel maar fout gaan. Tenzij ze beslissen een U-turn te maken en de muziekbusiness ingaan. De elektrofunk van Bodi Bill refereert naar Stijn, Kraftwerk en bij wijlen zelfs Erlend Oye.

Download

9. Diablo Blvd. – Builders Of Empires

Je zou je kunnen afvragen of Diablo Blvd. echt wel een band is. Of het niet gewoon een mashup van frontman Agnews geluidjes is die door metershoge speakers wordt geblazen. Wat het antwoord ook moge zijn: ‘Builders Of Empires’ gaat hard. Heel hard.

Download

10. Parenthetical Girls – The Pornographer

‘Sex sells’ moeten de ladies & gents van Parenthetical Girls gedacht hebben. En gelijk hebben ze. De eerie stem van Zac Pennington wordt gedragen op de countryvibe die de indierock van de Amerikanen rijk is. Dat klinkt als goedkope seks. Heerlijk.

Download

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content