Download Top-10

De tien beste gratis downloads van deze week in willekeurige volgorde. Met onder meer singles van Pogo, We Seem To Have Misplaced Our Igloo, Bill Callahan, Thurston Moore en Austra.

1. Thurston Moore – Benediction
Sonic Youth-fans mogen een gat in de lucht springen op Record Store Day. Dan wordt de ep ‘Whore Moaning’ opnieuw gereleased. Om de dagen tot 16 april te overbruggen kun je wel al ‘Benediction’, van het gelijknamige nieuwe album, van Sonic Youth-oprichter Thurston Moore downloaden

Download


2. Bill Callahan – Baby’s Breath
Voor oprichters van legendarische bands zijn het drukke tijden, zo blijkt. Ook Smog-coryfee Bill Callahan maakt immers een nieuwe plaat. ‘Apocalypse’ wordt de opvolger van ‘Rough Travel For A Rare Thing’. ‘Baby’s Breath’ is de eerste – gratis- single van good old Bill.

Download

3. Gold Panda – Police
Sferische elekotropop naar de goede gewoonte van M83. Het is heus geen belediging voor een band. Toch wijkt Gold Panda met de recentste single ‘Police’ echter volledig af van hun oude pad. Massive beats en knetterende elektronica zorgen voor een dansbare song met oeverloos hitpotentieel.

Download

4. We Seem To Have Misplaced Our Igloo – Juno / Vague
Met voorsprong de langste bandnaam in deze lijst. Belgisch, dan nog. Of erger: West-Vlaams. Maar wie al die vooroordelen kan opzijzetten ontdekt de mooie muziek van de Kortrijkzanen via een double download: ‘Juno’ en ‘Vague’. Al moet je daarvoor je vondst wel delen met je Twitter- en/of Facebookwereld.

Download

5. The Weeknd – House Of Balloons
Ook deze week weer van de partij: een specialleke. Geen single download, wel een vol album om te downloaden. R&b en elektronica uit Canada: The Weeknd gooit momenteel hoge ogen in Nederland. Iets wat ze met dit gratis te downloaden album, ‘House Of Balloons’, misschien binnenkort ook doen in ons land.

Downloaden
6. Pogo – Alohamora
Een geluidsknutselaar tot in het extreme. Pogo knipt, plakt en -in dit geval- goochelt met geluidsfragmenten uit bekende films. Zijn interpretatie van ‘Harry Potter en de Geheime Kamer’ leverde een aanstekelijke single op. Check zeker ook de bijhorende videoclip. Magisch, zeg dat wel!

Download

7. Austra – Lose ItDomino Records-protégé Austra maakt muziek waar de Belgische muziekbloggers van We Promised geen genoeg van kunnen krijgen. Aanstekelijke elektropop met hemelse gezangen van Katie Stelmanis. Toppertje.

Download

8. MSTRKRFT – Beards Again / Back In The USSA
Nog meer elekotronisch geweld uit Canada. MSTRKRFT. Deze opperhoofden van de remixes maakten met ‘Beards Again’ en ‘Back In The USSA’ twee extreem vette singles die u zomaar op uw Ipod kunt neerladen. Voor niks, dan nog.

Downloaden

9. Cold Cave – The Great Pan Is Dead
Griekse tragedies gaan nooit vervelen. In navolging van Johann Johannson, The Veils en zovelen anderen weet nu ook Cold Cave dat. ‘The Great Pan Is Dead’ is de eerste single van het aankomende album ‘Cherish The Light Years’. Experimentele synthpop for the win.

Downloaden

10. The Luyas – Too Beautiful To Work
Ook de indieliefhebbers komen deze week aan hun downloadtrekken. The Luyas, in mei ook aanwezig op Les Nuits Botanique, stuurt met ‘Too Beautiful For Work’ een gratis single de wereld in. Voor al wie van overstuurse pop en gladde meisjesvocalen houdt.

Downloaden


Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content