Dour strikt Wu-Tang Clan

De organisatoren van het Waalse Dour-festival hebben de affiche aangedikt met enkele hiphopnamen waaronder een zwaargewicht: Wu-Tang Clan.

De organisatoren van het Waalse Dour-festival hebben de affiche aangedikt met enkele hiphopnamen waaronder een zwaargewicht: Wu-Tang Clan. Het wordt een exclusieve passage van het collectief in België, als we de organisatie mogen geloven.

Dit jaar is het exact 20 jaar geleden dat hun cultplaat ‘Enter the Wu-Tang (36 Chambers)’ daglicht zag. Het collectief uit Staten Island, New York, had toen nog de beruchte Ol ‘Dirty Bastard in haar rangen. ODB overleed in 2004 aan een harthartaanval, na de combinatie van cocaïne en Tramadol.

Van alle hiphopgroepen tijdens de hoogdagen in de jaren ’90 was deze crew qua muzikaliteit een van de rijkste. Ze jongleerden met traditionele instrumenten en samples, en speelden op de turfpot van 40 jaar soul dat het een lieve lust was. In augustus wordt een nieuw album verwacht.

Naast Wu-Tang Clan strikte het festival ook minder bekende namen als Keny Arkana, LeFtO, La Coka Nostra, Riff Raff, BadBadNotGood, Flume en Hiatus Kaiyote.

Dour Festival vindt dit jaar plaats van donderdag 18 juli tot en met zondag 21 juli. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content