Dour Festival legt partytrein in voor Nederlanders

© Noah Dodson

Nederlandse festivalgangers die naar Dour afzakken, kunnen dit jaar met de Dour Express naar België sporen. ‘Het gaat om een partytrein met dj’s, een lichtinstallatie en cocktailbars’, aldus de organisatie.

De voorbije jaren won het Dour Festival behoorlijk wat aan populariteit en bekendheid in Nederland. “Meer dan 10 procent van onze bezoekers komt uit Nederland”, meldt woordvoerder Marc Steens. Daarom besloot de organisatie van het festival een bijzondere trein vanuit Nederland in te leggen. “Het gaat om een partytrein met dj’s, een lichtinstallatie en cocktailbars. Zo kan de festivalervaring al beginnen op de trein zelf”, aldus Steens.

De heenreis is gepland op woensdag 17 juli; de terugreis op maandag 22 juli. De trein stopt in de stations van Groningen, Zwolle, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Roosendaal. Eindbestemming is het station van Saint-Ghislain: daar kunnen de festivalgangers gebruikmaken van pendelbussen die hen naar het festivalterrein brengen. Een ticket kost 99 euro.

Het muziekfestival in Dour dat dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag viert, vindt plaats van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content