Dood Alex Chilton te vermijden?

Big Star- en Box Tops-zanger Alex Chilton, die vorige maand op negenvijftigjarige leeftijd in New Orleans overleed, had geen ziekteverzekering. Hij zou daarom nagelaten hebben medische hulp te zoeken.

Het nieuws over de dood van Alex Chilton, zanger en gitarist van het fel bejubelde Big Star, kwam vorige maand als een donderslag bij heldere hemel. Tenslotte was de man slechts negenenvijftig. Ondertussen blijkt dat zijn overlijden naar alle waarschijnlijkheid vermeden had kunnen worden, moest hij tegen ziekte verzekerd geweest zijn.

‘In de week voor hij aan een hartaanval stierf, kloeg Alex verschillende keren over kortademigheid en koude rillingen terwijl hij het gazon aan het maaien was.’ Dat zegt zijn vrouw Laura Kersting in een interview met journalist Keith Spera van de Times-Picayun, een krant uit New Orleans. ‘Maar hij zocht geen medische hulp, deels omdat hij niet verzekerd was tegen ziekte.’

Alex Chilton werd in de jaren zestig bekend door zijn werk als frontman van The Box Tops, u kent vast hun grote hitThe Letter, en richtte begin jaren zeventig Big Star op. Met die band bracht hij drie albums uit die commercieel weinig succesvol waren, maar wel een onvoorstelbare invloed hadden op bands als REM, Wilco, Primal Scream, Afghan Whigs, The Replacements, Teenage Fanclub – en dichter bij huis – Pascal Deweze en Mauro Pawlowski.

Hier ziet u Alex Chilton tijdens een interview met MTV uit 1985:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content