Doobie Brothers-drummer Michael Hossack overleden

Michael Hossack, de drummer van de legendarische rockband Doobie Brothers, is in de Amerikaanse staat Wyoming op 65-jarige leeftijd gestorven. Hij leed aan kanker.

De Amerikaanse rockband Doobie Brothers heeft zijn drummer Michael Hossack verloren. “Wij zullen hem erg missen”, liet de groep op zijn website weten. De musicus is in de Amerikaanse staat Wyoming op 65-jarige leeftijd gestorven. De drummer leed aan kanker.


Hossack trad in 1971 toe tot de legendarische Californische band en werkte mee aan de eerste hitsingle “Listen to the Music”. Na een lange pauze sloot de drummer zich in 1987 opnieuw bij de groep aan en trad tot 2010 regelmatig met hen op. Zo was hij ook nog op het jongste Doobie-album “World Gone Crazy” (2010) te horen.


Op veertig jaar tijd hebben de Doobie Brothers meer dan 40 miljoen platen verkocht. Tot hun grootste hits behoren ook “Jesus is just alright”, “Long Train Runnin'”, “China Grove”, “Black Water” en “What A Fool Believes”. Het was de bedoeling deze zomer samen met de al even legendarische groep Chicago op tournee te gaan. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content