Donna Summer en Public Enemy in Rock and Roll Hall of Fame

© reuters

De nieuwe leden van de Rock and Roll Hall of Fame zijn bekend. Het komende jaar worden Donna Summer, Heart, Randy Newman, Rush, Public Enemy en Albert King opgenomen in het walhalla van de rock.

Public Enemy is de vierde rapgroep die wordt opgenomen in de Rock and Roll Hall Of Fame. Eerder waren ook al Run-D.M.C., de Beastie Boys en Grandmaster Flash & The Furious Five toegetreden. De Canadese rockband Rush bracht sinds 1975 al twintig albums uit en verzilverde meteen haar eerste nominatie. Donna Summer werd zes keer eerder genomineerd, maar wordt pas nu, enkele maanden na haar overlijden, opgenomen in de eregalerij. Ook blueszanger Albert King zal postuum opgenomen worden. Hij overleed twintig jaar geleden.

Muziekbands kunnen pas genomineerd worden, 25 jaar na de introductie van hun eerste single. De winnaars worden gekozen door 500 stemgerechtigden, vooral muzikanten en mensen uit de muziekindustrie. Dit jaar werd ook rekening gehouden met een internetpeiling, maar die kreeg bij de beslissing weinig inbreng.

Uit de boot gevallen voor de 28ste opname in de Hall zijn onder meer Kraftwerk, Deep Purple, Procol Harum en Joan Jett and the Blackhearts. De officiële ceremonie vindt voor het eerst sinds 1993 plaats aan de westkust, meer bepaald in het Nokia Theatre in Los Angeles, op 18 april. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content