Dochters van B.B. King beschuldigen assistenten van vergiftiging

B.B. King © Epa

Twee dochters van de eerder deze maand overleden B.B. King beweren dat de blueslegende verwaarloosd en vergiftigd werd. Ze hebben een klacht ingediend waarin ze twee naaste medewerkers van B.B. King beschuldigen.

B.B. King, van wie gezegd werd dat Lucille, zijn gitaar, de enige echte liefde in zijn leven was, had binnen en buiten huwelijken volgens enkele schattingen 15 kinderen en 50 kleinkinderen. Hij was op het moment van overlijden in zijn negentigste levensjaar.

Twee van zijn dochters, Karen Williams en Patty King beschuldigen in de klacht Kings manager LaVerne Toney en zijn persoonlijke assistent Myron Johnson van de moord op hun vader, volgens verschillende media, waaronder Sky News en de grote Amerikaanse zenders. Na hun klacht werd zondag in Las Vegas een lijkschouwing uitgevoerd op het lichaam van B.B. King. De resultaten daarvan kunnen nog acht weken op zich laten wachten, zo werd nog meegedeeld.

Twee druppels

Volgens de dochters heeft Toney, die 39 jaar voor King heeft gewerkt, ook geld gestolen en heeft ze de zanger-gitarist verwaarloosd. Ook zou ze ervoor gezorgd hebben dat hij geen bezoek kon krijgen van familieleden of vrienden. De vergiftiging zou gebeurd zijn door de bluesman elke dag twee druppels van een onbekende stof toe te dienen.

Enkele dagen voor het overlijden van B.B. King hadden de dochters de twee medewerkers al eens voor de rechter gedaagd wegens misbruik van vertrouwen. De rechtbank in Nevada stelde hen echter in het ongelijk, waardoor LaVerne Toney de zaken van B.B. King per volmacht kon blijven afhandelen, en in principe ook de erfenis mag afhandelen.

De autopsie zal wellicht de begrafenis van King niet verstoren. Hij wordt zonder tegenbericht zaterdag bijgezet in Indianola, een plaatsje in de Mississippi Delta, op luttele afstand van zijn geboorteplaats, en van de plaats waar hij als landarbeider heeft gewerkt. Hij zal begraven worden op de terreinen van een museum dat aan hem is gewijd.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content