‘Do They Know It’s Christmas’: Bob Geldof lanceert nieuwe Band Aid single

Bob Geldof © Reuters

Dertig jaar na de eerste liefdadigheidssingle krijgt ‘Do They Know It’s Christmas’ een versie ten voordele van de ebola-bestrijding. Onder meer Sam Smith, Elbow, Chris Martin (Coldplay), Adele, Bono (U2) en Sinead O’ Connor zingen mee.

Dertig jaar na zijn eerste plaat ten voordele van hongerend Afrika lanceert de Ierse rockzanger Bob Geldof een nieuwe Band Aid single. Het zaterdag op te nemen kleinood draait deze keer rondom de ebola-epidemie in Afrika.

Sir Bob en Midge Ure, zanger van Ultravox, vertelden dat de woorden over honger in de nieuwe versie van “Do They Know It’s Christmas” zijn vervangen om de luisteraar attent te maken op de ziekte die zoveel slachtoffers in Afrika maakt. Het project heeft niets te maken met nostalgie, benadrukten beide muzikanten. Het moet geld opleveren voor de strijd tegen de virusziekte.

Op de vierde versie van de single zullen onder andere de stemmen te horen zijn van One Direction, Bastille, Ed Sheeran, Sam Smith, Chris Martin van Coldplay, Adele, de onvermijdelijke Bono (Vox van U2), Emeli Sande, Ellie Goulding en Sinead O’ Connor. Er komen ook versies in Frankrijk, Duitsland en de VS, waarbij Geldof – verre familie van Belgisch astronaut Dirk Frimout – dacht aan vertolkers als Daft Punk en de Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday.

De opname is voor zaterdag gepland, downloaden kan vanaf volgende maandag. Van de versie in 1984 zijn er 3,7 miljoen exemplaren verkocht, wat acht miljoen pond voor hongerend Ethiopië opleverde. Voor die single leenden onder meer George Michael, Bono, Duran Duran en Bananarama hun stem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content