DJ Fresh stopt met platen draaien

DJ Fresh © Facebook

De drum-‘n-bass artiest Daniel Stein, a.k.a. DJ Fresh, heeft aangekondigd dat hij zich vanaf 2017 niet langer met muziek zal bezighouden. De beslissing voor zijn vertrek komt er naar aanleiding van zijn gezondheid enerzijds en zijn ontevredenheid met de muziekindustrie anderzijds.

Één van de acts op Pukkelpop zal volgend jaar in januari 2017 de draaitafel inruilen voor een leven van rust en zelfbezinning. DJ Fresh kondigde dit aan op Facebook, waar hij schreef dat het “tijd is om een nieuw hoofdstuk in zijn leven te beginnen”. In mei werd bekend dat hij een aandoening heeft aan zijn schildklier. Dit nieuws probeerde hij aanvankelijk geheim te houden omdat, zo zei hij nadien, “hem gezegd was dat het een slecht idee is om iets mee te delen dat hem als onstabiel zou profileren”.

Fake

De dj is niet tevreden over de manier waarop de muziekindustrie met zulke problemen omgaat. “Ik kan niet langer deel uitmaken van deze industrie. Ik haat er alles aan. Het is fake, ziel-vernietigend en promoot alles buiten experimenteren en oprechte emoties (wat muziek juist voor mij belichaamt)”, aldus de ontevreden dj. Hij benadrukt dat deze beslissing niets te maken heeft met de platenlabels waarmee hij heeft samengewerkt. ‘Er zijn er ook goeie!’ Hij eindigt zijn betoog met te stellen dat hij misschien ooit een boek zal schrijven over de muziekindustrie.

Wie de dj nog aan het werk wil zien, kan terecht op Pukkelpop.

(KB/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content