Dirk De Clippeleir nieuwe AB-directeur

Dirk De Clippeleir – gewezen algemeen directeur van EMI Music Belgium en lange tijd ook Afgevaardigd Bestuurder van Universal Music Belgium – is de toekomstige directeur van de Ancienne Belgique.

De Ancienne Belgique heeft een opvolger gevonden voor Jari Demeulemeester. Na 22 jaar aan het roer van de Brusselse rocktempel te hebben gestaan, geeft hij er eind februari 2011 de brui aan. Vanaf 1 maart 2011 is Dirk De Clippeleir (48) de nieuwe algemeen directeur.

Dirk wie?

De Clippeleir is niet de eerste de beste. In de jaren ’90 was hij eerst Marketing en A&R-Directeur en later Algemeen Directeur van EMI Music Belgium. Vijf jaar later verhuisde hij naar Universal, waar hij Afgevaardigd Bestuurder werd, en waarvoor hij ook internationaal actief was.

Twee jaar geleden stampte De Clippeleir ook zijn eigen bedrijf uit de grond, waarmee hij managers en CEO’s begeleidt.

De stad Brussel is hem overigens niet vreemd, want hij vertoeft er al veertien jaar. En met het feit dat zo’n 50 procent van de groepen die in de AB geprogrammeerd Belgisch zijn, heeft Dirk De Clippeleir geen probleem.

‘Als platenbaas heb ik steeds aandacht gehad voor lokaal talent. Ik werkte met de grote namen (Clouseau, dEUS, …) en gaf kansen aan jong talent zoals Admiral Freebee, Absynthe Minded, Eva De Roovere en Jef Neve. Ik heb er ook steeds voor geijverd om Vlaamse artiesten als Willem Vermandere, Raymond van het Groenewoud of De Mens ruimte te blijven geven. Onder meer daarvoor had ik het plezier om regelmatig samen te kunnen werken met Jari Demeulemeester’, aldus De Clippeleir.

30 jaar AB

De AB is intussen begonnen aan zijn eenendertigste concertseizoen, en dus ook het laatste voor algemeen directeur Jari Demeulemeester. Hét moment om samen met de man die van de AB een internationaal gekende rocktempel gemaakt heeft terug te blikken op 30 jaar AB. Het resultaat is deze documentaire, die de AB in samenwerking met Canvas en Djeeni in elkaar gebokst heeft.

De trailer kan je hier bekijken:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content