Die Antwoord @ Pukkelpop: genormaliseerde freakshow

© Jef Boes

(16u55, Main Stage) De Zuid-Afrikaanse rap/rave/technogroep Die Antwoord wist weinigen nog met verstomming te slaan. Is de hype eraf?

PLUS

(Zuid-)Afrikaans! Bouncende billen! Een dj met Elephant Man-masker en een pitbull als zanger! Gouden latexpakjes! Een sexy ¥o-Landi Vi$$er! Ja, Die Antwoord is een groep die het vooral van de gimmicks moet hebben. Qua vorm en inhoud flirtten ze altijd al op leuke wijze met het degoutant seksistische en andere platheden en ook vandaag was dat niet anders. ‘Pitbull’ is de beste slechtste housebeat van hun nieuwe plaat ‘Donker Mag’ en is ook live een cool nummer.

MIN

Het meeste rond Die Antwoord is al gezegd. De groep draait dan ook al even mee. Dat het publiek wist dat het zich aan ‘onverwachte’ zaken kon verwachten, was duidelijk. Er werd amper gedanst, gejumpt, gehakt, gerookt of getript. ‘Enter the ninja’ als afsluiter lag ook erg voor de hand, de stagedive van rapper Ninja dan weer iets minder.

HOOGTEPUNT

De met poncho overtrokken kerel die in het midden van alles lag te slapen en toch geen voet in het gezicht kreeg. Ook de Freestyle van ¥o-Landi was freaky.

AFTERMOVIEGEHALTE:5/5

Sebastian Roth

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content