Die Antwoord in kortfilm Harmony Korine

De Amerikaanse regisseur Harmony Korine, bekend voor zijn scenario voor cultfilm ‘Kids’, maakt een kortfilm van 16 minuten met Die Antwoord. Het knotsgekke Zuid-Afrikaanse rapduo speelt een koppeltje rolstoelgangsters.

Onder de slogan ‘big dreams, big blunts, big rims and big guns; it’s time to get gangsta gangsta’ regisseert Harmony Korine zijn nieuwste kortfilm ‘Umshini Wam’. Daarvoor sloeg hij de handen in elkaar met het Zuid-Afrikaanse duo Die Antwoord. Ze spelen een gangsterkoppeltje, dat in een rolstoel vastzit. Leidraad in de film: joints, geweren en de rand van de maatschappij.


Korine is onder andere bekend voor het script van de cultfilm ‘Kids’, waarin een stel tieners zich aan drugs, seks en rock-‘n-roll wagen, met aids tot gevolg. Hij regisseerde ook videoclips voor onder andere Sonic Youth en Cat Power. Hij schreef en regisseerde zelf ook al heel wat langspeelfilms, onder meer ‘Gummo’ en ‘Mister Lonely’.


‘Umshini Wam’ is Zulu voor ‘Bring me my machine gun’. Het is een bekend lied van het ANC (African National Congress), dat strijdde tegen de Apartheid in Zuid-Afrika.

Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content